lykke


phony

jag tänkte vräka ur mig ikväll. Jag tänkte vräka ur mig det allra sista i mig. Jag tänkte vräka ur mig det allra innersta jag kommer åt inuti mig själv. Jag tänkte vräka ur mig om elden som brinner inom mig starkare än en fackla i vinternatten. Jag tänkte vräka ur mig om hur det brinner, river och blossar i mig. Jag tänkte vräka ur mig om hur hela mitt inre spottar, ryker och fräser som vatten på eld. Men så insåg jag att det var fel plats. Och så påmindes jag om att det är inte sånt jag gör. Så jag brinner inatt, jag brinner upp i natt. Förkolnad. Bränd till aska. Svart av sot. Hostar lungor fulla av sot. Och så möter jag gryningen för ännu en imorgondag. Andandes.

freda

tjäääääe blllågggääääääen!

så känner jag inte nej. Det är fredag. Jag har hunnit vakna dödstrött. Jobba åtta timmar. Åkt buss typ en timma. Käkat macka. Sovit. Ätit grillspetttttz. at the moment: Begynnande matkoma.

bara så ni vet så tippar jag tjugiiii spänn på att jag har rätt. Vill ni veta angående vad, var vänlig kontakta mig direkt.

Nej har verkligen ingen större lust idag heller. Det är doodle idag också. Jag tänker ignorera bort hela denna helgen, helst sova bort hela skiten. Dra något över huvudet och räkna sekunderna. Eller så gör jag som 'en tredje del av alla ungdomar och super på valborg!'. Aldrig fattat den grejen...

torzdag

jag hyser ett stort hat till folk som är seriösa när det hälsar på bloggen. "Heej bloooggääääään!!" Jävla töntigt. Det är därför jag sysslar med det själv. För att driva med de stackars töntarna. Fan vad jag ogillar dom. Äckliga är dom allihopa.

Mitt herran på täppan, kung med mycket guld humör har totalt försvunnit. Den här dagen suger och är typ världs sämst. Blev liksom förbannad och "bara så jävla ledsen och besviken" i affären idag när jag leta bhsar. mm jag säger så. behåsar. Skitdag. Doodledag. Bajsdag.

fact

hm.... det är intressant minsann. lite oddly också. mest egendomligt också...

fel

Det här är ju bara så mycket feeel


1. Jeansshort, jag håller med. guld och kanon.
2. Virkade toppar? Alltså, känns ju inte så hållbart i längden kanske.. Det är väl fler än jag som kommer ihåg 'the god forgotten' suspekta grillmönsterliknande nätlinnebrännorna som härjade, tillsammans med var det truckerkepsen(?), tidigt 2000-tal? Inte bra helt enkelt...
3. Kängor är väl lite att ta i, konvers duger kanon. Kan dock bero på att när jag tänker kängor ser jag ett par fotriktiga bergsklättrarkängor från naturkompaniet alt. ecco.
4. "stora djärva etnomönster" "halsband" "väskor" "bälten" "se ut att komma från NÅGON djungel".  Alltså, vet inte var dom har varit och jag har varit men inte är det på samma ställe iallafall... närmsta jag kommit accessoar på festival har varit när jag kommit på den ultimata lösningen på att alltid kunna bära runt silvertejpen runt handen som ett armband. Och vafan är detta för tjat om djungel, och förtydligandet att det inte behöver bara en specifik djungel såsom typ, amazonas, utan det räcker med Någon!
5. Maxiklänning? VEM ÄR STOLPSKOTTET? Vem är möjligt så dum att dom har maxiklänning när det finns risk för ett två decimeter tjockt lerlager på marken?! Långa svepande kjolar  my ass. Motsäger ju dessutom totalt punkt 1 och 3. Som stämmer mycket bra, kortbyxxxxer och känngeer funkar perfekt i både sol och lera. Kanon bränna blir det också om man kommer ihåg att ta av sig skorna så fort man sitter still.

Säger ju det. Jag har hybris! Men det är fanemig berättigat :))))))))))

fånig

tjAAAAAA blöööögggen!

håller precis just nu i skrivande stund på med en fånig lista på spottan. Himla töntig jag eee va! äcklas lite av mig själv nästan. Men jag ska inte jobba imorgon heller än så länge och inga andra planer för dagen har jag heller så jag tänkte  vara vaken hela mörka natten. Och för att det ska bli en bra natt behöver man en fånig lista med musik. Så man blir sådära supertöntig, tragisk och fabulös.
Helst ska man tröstäta också, eller hungerstrejka... Då blir det liksom 'pricken över iiiii:ET'!

Annars har jag njutit av min leediga dag genom att vandra i stan och dricka kaffe med längesen träffad vän! Dock berättade han en hiskeligt många historier om hur typ alla i hans närhet blivit nerslagna på sistonde så man kanske ska ta å akta sig.. Dom kanske kommer efter mig nu.. Är ju endå typ kung. Men typ massa guld. Har jag sagt det nog hur mycket jag ääälskar min 'herran på täppan'-hybris jag har tagit till mig??? Dock börjar den slå av på farten nu, gått över till light typ.. BUT STILL!

möörning

jag är 'trött som en gnu' edition light. Himla perfektus morgon dock. Windowet är öppet, göttigt väder ute och jag behöver egentligen inte gå upp förrän om några timmar. GULD! Verkligen anammat min 'herre på täppan'-feeeeeeling.
kuriosa efter att ha sovit för fönstret öppet första natten iår är förövrigt att jag drömde om kommunen och att det planerades att bygga ett bullerplank för att dämpa ljudet från vägen utanför. Förtydligande: Detta kan vara sant, jag kan ha rätt, men troligen när man ser till mina odds och drömmar brukar det inte vara så.. Kul hade det dock varit om jag synsk och drömmande förutspådde ett framtida bullerplank.

neggo

bra grej som blir dålig.

När en bok är så bra att man läser ut den på två dagar och sen är det braiga slut. Har man inget kvar liksom. Då blir det bara sämst igen tills man hittar en ny bra bok...

fejj

angående fint väder.

Rolig iakttagelse på good old fejjan precis. Idag är det annandag påsk, den 25 april. Det är fint varmt förvisso 'swedish summerweather', men det är väl lite för gott förtroende att ge Svea rike och redan döpa albumet till SOMMAR -11!! tycker iallfall ett VÅR/SOMMAR -11!! hade varit berättigat..

pesach

Blöggabane!
1. vi saluterar asianballan som fyller år. Kongratulationer och tösen kössar på trönet till dig!

Jag har lyst med min frånvaro här som så många gånger förr. Det har varit pösk. Gul påsk med överdosering av engelska ordvitsar innehållande 'egg' och 'easter'.

Idag är förresten dagen jag återupptar mitt pw:ande, älg or not!
I fredags lät jag vin porla nerför mitt struphuvud. i lördags lyckades jag hålla liv i traditionen att alltid hitta den bok jag eftersöker på reningsbrog. Serri, när skall denna 'lyckas ost'-trend komma till sitt tragiska slut?
Kvällen spenderades med finfina vänner hemma hos addelito och hennes god given burgeerz. Himla intressant kväll var det och jag fick det konstaterat att jag borde lyssnat mer på lektionerna och läst mindre skvallertidningar. Fast ja, vi vann ju iallafall.
Igår, söndag fick jag åka bil. The joy of it!!!! Även återigen konstaterat att sitting bull är tidernas bästa glass typ evvör. Sen var hela söndagen bara sådär underbart värdelös och noll i innehållsförteckningen och jag bara gled runt och kände mig som världens KUNG!!!! Med massa massa GULD! Och att kvällen avslutades med äkta askimsdrama är ju endast ett intressant 'to good to be true' faktum.

Näe, säger då det. Jag har varit kung denna helgen. inte ens bränt mig i solen! Det ni. Och snart kommer asiangurls hem och då tänker jag minsann samla alla fina vänner och salutera dom.
Helgens insikt är också att jag pånågotsätt lyckas vara för snäll ibland, prioritera bort mig själv. Och det kommer jag minsann fortsätta med, och kan endast hoppas att jag har vänner som trots att de accepterar det men endå ser det och lägger märke till att jag faktiskt gör det för dom. Det blir bara så tråkigt annars.

loong frajdi

kände att det här var rätt nu.


mat

Jag åt precis middag. Eller ja, jag lagade precis middag också *duktiga mig!*. Och det blev något såntdär göttigt indiskt med naaaaaaanbrö' till. Den middagen har lämnat mig med två känslor, och nationaliteter: känner mig som en indier då det bränner lite av currrrycurrry i halsen, och sen känner jag mig mätt som jag endast tror att en amerikan kan känna sig... Total matkoma mina vänner!

Funderar fortfarande vart kvällens promenad skall leda mig. Hm, känns som om jag täckt upp typ alla vägar häromkring nu.... ÄÄÄH, kanske ska man banga ikväll? UNNA SIG! eller så bara traskar jag så jag får lyssna lite F&F :))))

high life

okej liten grej.
Det blev en väldigt bra dag precis! Ja, nu kommer jag glömma alla andra och bara gotta i min egna framgång.
Jag kommer ha en sån bra sommar va!

Haddaway och Dr. Alban mfl. i danmark.
Svensk frikkin' alö inclusive midsommar
Peace&Love
PUTTE I PARKEN!
INTERRAIL!
brullop!

AH JAG DÖÖR PÅ DET. Jag ska minsann leva på denna dagen länge nu. Om jag slutar steppa och börjar deppa så får ni faneme slå mig HÅRT!

:))))))))))

usla lov

Lov har typ blivit det värsta jag vet. Sämst är det. Drömmer som en gnu och vaknar upp, trots ibland uppemot tolv timmars sömn med huvudvärk från helvetet och spännningsont i hela kroppen.
Ja, känner mig lite usel, klaga på att vara ledig och ha lov utan att behöva göra något alls. Men jag borde nog jobba hela tiden, för tragiskt som det är så är det jobbet och tvånget till att göra något som räddar mig från förfallet. Herre, jag hoppas det går igenom och funkar för nästa månad, annars blir det svårt. Annars blir det mycket att försöka lösa.

Intressant att jag ser fram emot att jobba. Frågan är om det ens är okej. Tror nästan inte det. Men jag gör det en endå, för då somnar jag, jag sover lugnt stilla tyst. Jag har en trötthet som går över efter trettio minuter. Sen är den dagen bra.

hej

Hej bloggy!

Nu har jag varit ute på pw.pt.2. fy redan tröttnat på det här. Men det som gör det värt är att lyssna på F&F Podcast. Herre de herrarna är rowliga. Hade också velat bli som dom. Fast sen blir jag så nere och känner mig värdssämst när jag lyssnar/ser på dom. Känns som om jag har sååå långt att gå och inte vet någonting.. Jag mååste börja kultivera mig!

Jag är så ivrig till att få reda på om jag får vara funkis på PIP va. Dör lite på insidan om jag inte får vara det... Dock förvisso iochförsig hade det varit bättre för min arma plånbok att vara hemma, men aja vafan. Vad ska jag med pengar till om jag inte har några erfaranheter eller 'fräck funkiströja' att besmycka min vackra bonnabränna med? :) kul va.

Såå sugen på mackie nu också va. Mm hade varit nomnom. Men jag sparar mig minsann tills lördag. My favourite buuurgerchef Adda ska grilla till mig :DDDDD Dööör lite på det. Ska så slå loss på en bibba rosé att ha till fantan! (note to myself; hitta hotpants och rosa stor mössa att dansa i)

Man ska ju såå aldrig titta på matprogram. Dels för åldersalarm-lamporna som börjar blinka över ens huvud på samma sätt som när antikrundans intro hörs, men också för att man blir så bedrövligt sugen på mat och ännnu hungrigare än vad man var innan!

glassbåt

det är soligt ute idag. Jag har solat, ansträngt mig. tvingade mig själv att ligga ute i solen i över en timma bara för att få lite 'hitte-på-färg'. Så jag tänkte faneme! Jag ska äta glassbåt. Så nära att åka båt jag kommer. Broder är ju på en riktigt båt, så jag får äta en båt istället.


En båt med glass kommer seglande....


'hääärlig äta glass bild' som över gick till smärta och ilningar i tänderna. Fy att fotoautomaten ska vara så långsam i sin nedräkning.... FY!


Nytt försök. MMMMMM Hääärliga glassbåt!

ang.

angående min tidigare eventuella potentiella konfrontation med en älg:


rowligt

roliga saker jag gjort idag.

Hängt med Jossan på balkongen och refekterat över att vi satt på samma ställe och lyssnade på samma musik. Att man klarat sig igenom ännu en mörk vinter och det återigen är sommar (eh snart igen iallafall)

Laddat hem två nya apppppppZZ till mobileo. Ab workout och Butt workout! HAHA så kul. "profesionell tränare som guidar en genom övningarna" också.

Sen har jag tänk ta tag i 'träningen' till att kunna ha shorts i sommar. Jag var ute på powerwalk.
Blev varnad av en förbipasserande att det stod en stor älg längre fram påvägen som jag skulle akta mig för och 'kanske ta en annan väg...'
Sen lyssna jag även under hela promenaden på Filip&Fredriks podcast. Ha, himla roliga de där grabbarna alltså...
Och för att festa till det ännu mer med grabbarna så ska jag kolla Nittileaks!

lolzy and out!

nightz

Ägnar mina sömnlösa timmar åt att titta på mitt favoritavsnitt av Skins och det som alltid rädda mina söndagar:


zoendag.

Jag tänkte att jag skulle skriva något. Men sen så fanns det inget att skriva. Men jag lyssnar iallafall på rena rama. Och kom precis på att jag måste fixa stegets skiva. Så mellanbitter över att jag inte lyckats komma iväg på någon av deras spelningar. Missade Way out west. Missade filmfestivalen. Missade annedalskyrkan. Missade även makthaverskan i fredags. Sämst. Bland annat. Ironiskt hur mycket man kan dra ner sig själv.
Ledig hela veckan, eller ja. Arbetslös. Men det ska bli skönt. Ensam kommer jag vara också, det är ännu skönare. Älskar att vara själv, finns nog inte mycket bättre saker än att vara helt själv, tystnaden som trycker. Men funderar på att dra en sväng förbi Jönköping och Emma till helgen, men vem vet hur det blir. Vem vet hur något blir? Jag borde verkligen gå ner och hämta laddaren till mobilen innan den dör...

nej

jag saknar inte.

och det är ledsamt, men det gör jag inte. Det svider i mig när jag tänker på hur det kommer bli. Det river i mig när jag vet att det inte kommer bli som jag vill. Det imploderar i mig när jag inser att inget kommer förändras.

sovmorgon nej

crapadoodle poo. Jag borde verkligen fått min sovmorgon. Värdekasst. Borde sova nu, sova bort alla tankar allt innehåll all skit. Men istället så lyssnar jag på anton. Goood old emoyouthanxiety-anton!

Jag ska inte jobba på en vecka nu antagligen, det ska bli gott. Tänkte få lite gjord eventuellt. Få lite sena nätter, lite blogginlägg och hitta mitt liv, drömyrke och plan för resten av mitt liv. Det sista var på ljug. Jag ljög rakt igenom.

Någon gång skulle jag verkligen vilja slå sönder ett helt rum. Tänkt vilket energiexplosion det hade framkallat, så himla härligt. Beserk.


tipz

Jag tänkte tipsa om lite fantastisk läsning. Läste en krönika i GP förra veckan, och den sitter liksom fast i huvudet. Den är sann. Om bara för det knivskarpa slaget mitt i prick som levereras i det sista stycket.

Vi har ensamma genomskådat allt

Min senaste GP-krönika.

Vi står på Andra lång när de tornar upp sig som en oformlig skock får framför oss. Det är sotarmössekillarna. Det är killar mellan 20 och 35 som har en svart mössa som är uppvikt ovanför öronen och ser ut som en dekorativ festhatt för spädbarn. Sotarmössekillarna har rutiga skogshuggarskjortor och smala jeans och gillar att raljera över white trashens dåliga mainstreamsmak, tycker om Bruce och elektronisk pop med drag av minimaltechno som var inne våren 2006 i Berlin och är intresserade av Iphone-appar och sociala medier. De tycker nästan att Apple och Google är ett lite subversiva undergroundföretag och känner sig som en modig motståndsrörelse mot ondskefulla multiföretag som Microsoft när de retweetar en tweet om någon revolution från sin Iphone. De har läst en a-kurs sociologi och slänger gärna in ordet diskursanalys i några meningar för att man ska hisna över deras bildning och förstå att de tänker unika tankar. Många av dem lever mentalt kvar i något slags övervintrat 90-tal och tänker sig att deras musiksmak är rätt svår och otillgänglig. Egentligen är den lika alternativ som reklamradio. Sotarmössan var indie för tio år sedan och resten av landet verkar ha fattat att den blivit uppäten av masskulturen. Men i Göteborg sker allting med en viss fördröjning, här tar det lite längre tid att vänja sig.

Sotarmössorna har kanske en personlighet innerst inne. Men utifrån ter de sig som det kollektiva maskinmedvetandet Borg i Star Trek och känns lika spännande som en kriminalroman eller de smaklösa ciabattorna med industribakpulver på Espresso house. När de kommer fram till mig så behöver de bara prata i ungefär sju sekunder för att jag diskret ska ta fram mobilen och evakuera till facebook. Jag kommer aldrig ihåg vad de heter. Det har hänt att jag presenterat mig för någon av dem och så är det en person från förra veckan.

Jag tänker ofta att mina tankar är så mycket mer unika än deras, att jag inte riktigt hör dit. Att jag bara är på besök i den trögflytande homogena gröt av sotarmössor jag ser på Jazzhusets dansgolv, en stilla åskådare på spårvagnen klockan halv sex på morgonen då någon med rutig skjorta och immiga glasögon mumlar och dreglar osammanhängande till mig. Att jag står bredvid och bara är på besök. Men tänk om sotarmössorna tänker exakt så de också. Att de är de enda som har förstått hur det egentligen ligger till. Att de ser igenom allt det här.

 

 

När man går ut så är det meningen att allt ska vara så mörkt och snabbt att man inte hinner förstå vad som händer. Men vissa sekunder går i slow motion och man ser aldrig saker så tydligt som då. Som när jag ser någon på en klubb desperat börja sig fram över tjejs bord för att göra ett försök till och hon besvärat plockar efter sin Iphone i väskan och ler medlidande. Hans för höga skratt ska signalera nonchalans men exponerar effektivt fem år av olyckligt kär. På klubbar är ljudet så högt inte för att man ska dansa mer utan för att man aldrig ska kunna höra vad någon säger och bli besviken på deras samtalsämnen. Alla låtar handlar om att det bästa med utelivet är att det får människor att glömma bort sig själva och tappa kontrollen och sluta vara så medvetna. Men det är väl snarare då som allting blir som tydligast. Konturerna blir så skarpa. Genom den tjocka kräklukten på vagnen hem lyckas hjärnan registrera en välbekant parfym och man förstår att man fortfarande bryr sig. Alla känner det som att de är ensamma om att ha genomskådat allt och upplever sig står lite utanför trots att de är mitt i. På avstånd ser alla ut som sotarmössorna.

Isabelle Ståhl


att ta sig igenom

Att ta sig igenom dagarna kan ibland vara en pers. Ibland kryper det där skinnet. Ibland tar luften slut. Och då är det fint att det finns bra toner att linda såren i. Klicka på bild.




real blogggggy

tja bloggen. Almost long time since last now. Jag har drivit runt. Vandrat, vankat, rullat. Jobbat lite, klurat lite. Sovit en hel del. köpt en ny mobil som jag egentligen inte alls vill ha. upptäckt att den var sönder, så får ramla förbi butiken imånn igen innan jobbet och fixa ut en ny. Hoooorray! Ja, hora ja. Men ja, annars inte mycket nytt under solen. Förutom att jag fått mina kanonsnygga solisar av the trendy engeeel in Britty Jules. Drömde förresten om henne ikväll. Packe var på londonresa och elinen och jag satt i två fåtöljer medans ballan var iväg och prata med biljettkontrollantens chef, så kommer julia gåendes där iallafall, trendy som vanligt. Det var fint, hela packe samlat igen. fina dagar var det. Längtar tills det igen.

Imorgon hoppas jag att det blir tredje gången gillt och extra superbra som det alltid brukar vara på looptroop spelningar. Har lätt några av de bästa minnena från deras spelningar. Både första, andra och förhoppningsvis tredje, imånn då... Fett ska det bli iaf. Och Ääääääntligen lite häng med Lotty igen va! Mm, henne har vi alla saknat minsann.

Och helgen, så himla kul att träffa på vänner som man inte träffat på länge. Vänner som man inte vet varför, men av någon anledning slutade prata med, slutade ringa och slutade ses. Men fint är det när man hittar tillbaka till varandra :)

Nej, herre, nu vet ni nästan allt som hänt sen senast. Nu ska jag fortsätta strejka mot sömn och titta på UUUUSEL cheerleadingserie :)))

dj was asleep


you foool

Kom på en sak precis. Angående Liseberg. Jag har precis insett att jag inte fattat all deras göteborgshumor och fynderier när det gäller deras namngivning på sina attraktioner. Fan va usel jag är! Ungefär som när jag var sist med att fatta uttrycket 'in the hood'. Att det var i luvan liksom. Att alla hade tröjluvan på sig... Att hood inte var kvarter, utan ett kvarter där alla hade huvorna på sig...


LTR MAGIC

This aint my face. Men jag tar på mig mitt ansikte och hoppar ur min kodräck och kickar ut för att möta upp gamla vänner. Jag har fått lite syre till mitt liv. Och bulgur. Det satt fint. Ännu en kväll som betyder allt när man räknar timmarna.


joseph

alltså. det stör mig verkligen. Mycket. extremt. grovt. Jag blir irriterad på mig själv. Jag ska ju liksom vara sådär sprudlande kanonglad. Det ska ju spritta i benen och bubbla i magen. Det ska ju inte vara en kamp. Det ska inte vara en för liten kropp och ett kliande i skinnet. Det ska inte riva, det ska inte vara på bristningsgränsen och det ska väl finnas plats för mer?

Men mer ofta än sällan numer vill jag bryta mig ut, slita mig ur skinnet som är för litet. Hämmande. Jag får panik. Jag kan inte sträcka på mig och jag kan inte andas, det finns inget syre kvar i min värld. Mina lungor är ihopklistrade.




Att åren har gått. Att jag blivit äldre. Att livet ser likadant ut.

spenderarbyxor

Nu har jag precis börjat spendera mina sparpengar. Det var dags att så slag i saken. Peace&Love biljett fixilierad och en vecka av dräggighet säkrad! Luuvleh'






fraydi

lediga sovmorgonsdagar på en fredag är utan tvekan det allra bästa. Iallafall, i väntan på bättre, för då är bra bäst. höhö.

Jag har verkligen tapppat all energi till bloggy. Eller kanske all inspiration till det. Jag sysslar bara med själadödade uppgifter att jag inte längre, tänker. Jag är avstängd. Och kanske är väl det tur..

truthz

hm. det är intressant. det är en gnutta ledsamt, men det är mestadels ganska relativt skönt. Tiden går vidare. Man går och går och tycks inte komma fram, men man färdas omedvetet. Det hugger inte till längre, men det är oundvikligt att det känns, för det gör det. Inte lika mycket. Men som ett avtryck. Det var många fotsteg sedan.

soundtrakk

Jag har haft en melodi fast i huvudet ett tag, typ sådär liksom några månader och frågat huuur många som helst vilken låt det är, men ingen har kunnat ge mig ett svar. Och sen inatt när jag vandra hem började jag fundera på vad det där bandet hette som Hobbe tvingade oss att lyssna på hela vägen till Rumänien förra våren... Så idag, kom jag äntligen på det! Och vips, när jag lyssnar på låten inser jag att fan! Det är ju däär jag fått melodin ifrån!

Så tillykke!


zundai

så himla söndag. och det är sådär, 'tråkigt väder' ute vilket gör att man får ligga hemma i sängen och inte göra nutthing.

ääälsky att jag har hittat superdålig cheerleadingserie att titta på!!


frajdi 9-5

sån himla arbetarklass också va! Coco-crazy.
fredag är det då va, jobbat en hel vecka. Insett att jag jobbat i sex månader nu. Upptäckte idag att jag börjat störa mig enormt på inkompetenta vikarier som verkar vara helt tappade i luften. Cuuuz i'm such a pRO=?!

Städa ihop och fixa för stängning åt inkompetent vikarie #14. Stå sådär tröttig på bussen, riktigt luta-sig-på handräcket för att vila huvudet. Ta sig ett glas vin och sedan laga till en smaschkig middag på grillen. Such tragedy!!! Ledsen är jag också för att På spåret är slut. Jag började precis bli bra ju... Crap-a-dooooodle.

Så himla bra låt bara..


RSS 2.0